Gratis adviezen voor aquarium en vijver
Home
Aquarium algemeen
waarom eigenlijk?
therap. aquarium
plaatsing
waar kies je voor?
Vissen
Ongewervelde dieren
Zoetwater Aquarium
Stappenplan Aquarium
Sitemap
Referenties
Gastenboek


‘Bezint eer gij begint’

Zoals bij alles is het ook bij de aanschaf van een aquarium belangrijk dat u beseft waar u aan begint. Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden.
Net als andere huisdieren zijn ook vissen levende wezens die een goede verzorging nodig hebben. Niet dat dit nu zo ingewikkeld of kostbaar zou zijn, maar belangrijk is het wel.

Een aquarium of een vijver, mits goed ingericht of aangelegd, vraagt niet heel veel tijd, maar wat tijd zult u natuurlijk wel in de verzorging en het onderhoud moeten stoppen. Vijf of tien minuten op een dag, plus een half uurtje eens in de twee weken, is vaak al genoeg. En u zult merken dat dat bijna vanzelf gaat.

Het is leuk om wat meer te zien aan en te begrijpen van de vissen en andere dieren en planten die je hebt. Het ‘observeren’ van de dieren is leuk en leerzaam, en omdat je steeds maar weer nieuwe dingen ziet of dingen beter gaat begrijpen wordt het eigenlijk steeds leuker.

Anders dan bij de meeste huisdieren kunnen vissen, als ze verder goed verzorgd worden, best eens een weekje zonder voer. Dus eens een paar dagen op stap zonder ‘oppas’ voor de vissen is geen enkel probleem. Gaat u langer weg dan is het wel verstandig om iemand te vragen in de tussentijd voor de vissen te zorgen.
(Maar dat doet u dan waarschijnlijk toch ook al voor de planten).


AquariumTips.nl is een initiatief van AquariumPlus

Copyright 2012: AquariumPlus

AquariumTips.nl  | info@aquariumtips.nl