Gratis adviezen voor aquarium en vijver
Home
verantwoording
copyright & disclaim
inleiding
Aquarium algemeen
Vissen
Ongewervelde dieren
Zoetwater Aquarium
Stappenplan Aquarium
Sitemap
Referenties
Gastenboek

Inleiding

Op het internet is veel informatie te vinden over aquaria, vijvers, tropische vissen en andere siervissen. Vaak is deze informatie beperkt tot een speciaal gebied of een speciale visfamilie en moeilijk toegankelijk voor een beginnende liefhebber.
Daarnaast is de informatie die je op internet kunt vinden helaas niet altijd even betrouwbaar. En voor een beginnende liefhebber is het moeilijk om het kaf van het koren te scheiden.

Het is daarom niet eenvoudig om de juiste informatie te vinden die je nodig hebt om zonder al te veel voorkennis een goed aquarium in te richten of een goede vijver te bouwen en te onderhouden.
En daar willen wij u door de inhoud van deze site bij helpen.

Via het gastenboek kunt u uw mening geven over dit initiatief en over de gepresenteerde inhoud.
 

 

Boeken over aquaria en siervissen vormen vaak wel een goede  en betrouwbare bron van informatie. Maar er worden, ondermeer als gevolg van de opkomst van internet, steeds minder boeken van Nederlandstalige oorsprong over aquarium en tropische vissen uitgegeven.

Oudere boeken van Nederlandse oorsprong zijn er nog wel te vinden (rommelmarkten e.d.) en deze zijn zeker de moeite waard. Maar als het de techniek betreft zijn deze boeken inmiddels sterk verouderd en alleen nog maar historisch interessant. Ook op een aantal andere punten is er inmiddels aanzienlijk meer kennis.

 

De meer ervaren liefhebbers onder u nodig ik uit om de voor u mogelijk wat eenvoudige artikelen die we op deze site zullen plaatsen kritisch te lezen. Commentaar en suggesties zijn altijd welkom, zeker als we daardoor de inhoud van de site kunnen verbeteren.

  

terug naar boven

AquariumTips.nl is een initiatief van AquariumPlus

Copyright 2012: AquariumPlus

AquariumTips.nl  | info@aquariumtips.nl